Stuglotter

Koloniföreningen Falan har 128 kolonilotter med stuga. Kolonisterna äger stugan och andra byggnader på lotten medan marken arrenderas av Falu kommun genom föreningen. Det innebär att den som vill köpa en kolonistuga först måste bli godkänd som medlem.

Vill du köpa en stuga?

Föreningen förmedlar inga försäljningar av stugor på området. För att komma i kontakt med kolonister som vill sälja kan du exempelvis:

* Titta på Blocket och andra annonssajter.

* Besöka området och se efter om det finns lappar uppsatta på våra anslagstavlor. Ett annat alternativ är att själv sätta upp ett anslag om att du söker en stuga.

* Hålla koll på Hemnet och mäklarbyråer som förmedlar stugor.

Ska du sälja stugan?

Om du har bestämt dig för att sälja din stuga finns det flera olika tillvägagångssätt, exempelvis annonsering på Blocket eller via våra anslagstavlor. När du har en köpare på stugan ska du kontakta föreningen för vidare information. Vi behöver veta köparens namn, adress, mejladress och telefonnummer samt datum för tillträde om det är bestämt. Säljaren ansvarar för att ordna med försäljningen, föreningen kan tillhandahålla en mall för köpeavtal.

Oavsett hur man säljer måste styrelsen alltid träffa eventuell köpare för godkännande som medlem i föreningen innan försäljningen avslutas.
Säljer man själv hjälper föreningen till med köpeavtal och överlåtelse.
Säljer man via mäklare måste föreningen vid överlåtelse medverka för att överlåta arrendekontrakt.
All försäljning ska meddelas skatteverket.

Mer information om skatt vid forsaljning av kolonistuga

Kontakta styrelsen på info@kolonifalan.com

Koloniträdgårdsföreningen Falan